fbpx

Nieuwe toonzaal open vanaf 28 maart!

U kan ons tot dan op de gebruikelijke openingsuren bezoeken
in onze tijdelijke toonzaal: (bekijk hier het plan)

Industriestraat 5 – 2500 Lier

T

Welke functie krijgt de veranda of aanbouw?

De eerste vraag die gesteld moet worden is welke functie de extra ruimte krijgt. Wil je hem bv gebruiken als extra werkruimte of zoek je een woonruimte om in te relaxen. De oriëntatie is van groot belang, dit beïnvloedt de verdere keuze van materialen zoals glas en isolatie.

 

Wat zegt de wetgeving?

Veranda’s of aanbouwen onder 40m² vallen onder de meldingsplicht. Vanaf 40m² moet men een omgevingsvergunning  aanvragen, al dan niet in samenwerking met een architect. Veranda’s Janssens kan u helpen met de aanvraag en stabiliteitsberekeningen. Het is altijd nuttig om bij uw gemeente eerst even te informeren wat al dan niet mogelijk is. Of informeer u op de site van de Vlaamse overheid

 

Wat is de EPB-regelgeving?

Het is cruciaal om vanaf de start van uw (ver-)bouwproces genoeg aandacht te besteden aan energiezuinigheid. Achteraf bijsturen is veel immers moeilijker. Energiezuinig bouwen heeft voordelen voor het milieu en voor u:

  • een lagere energiefactuur
  • meer wooncomfort en
  • uw woning is meer waard op de verkoop- of verhuurmarkt.

Energiezuinig bouwen en verbouwen wordt nu nog financieel ondersteund, het overzicht van premies vindt u in de rubriek subsidies. Bouw- en verbouwprojecten waarvoor een bouwaanvraag of een melding nodig is, moeten aan de energieprestatieregelgeving (EPB) voldoen.

 

Heeft een veranda of aanbouw invloed op mijn kadastraal inkomen?

Ja, als het comfort van de woning stijgt dan gaat ook het kadastraal inkomen omhoog.

Voor vragen over uw KI kunt u contact opnemen met de bevoegde antenne bij de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (kadaster).

 

Welke garantie heb ik op mijn veranda?

U geniet van een 10-jarige fabrieksgarantie.

 

Welke fundering heeft een veranda nodig?

De funderingen zijn uiterst belangrijk onderdeel bij het bouwen van een woonuitbreiding. Een fundering zorgt niet enkel voor stabiliteit,  maar legt ook de basis voor een correcte waterkering. De funderingssleuven worden uitgegraven met een breedte van 400mm. De aanzet op 800 mm onder het maaiveld. Er wordt een betonplaat gestort met een dikte van 150 mm, deze verdeelt de lasten van de veranda.

 

Onderhoudstips.

Wij kunnen u professionele onderhoudsproducten aanbieden.