Skip to main content

Kan een veranda de waarde van mijn woning doen stijgen?

Droomt u van een nieuwe, stijlvolle aanbouw, van veel licht en meer ruimte in huis? Of kan uw huidige veranda best wat opfrissing gebruiken? Zo’n project is een investering waarbij u niet over één nacht ijs hoeft te gaan. In deze blog tonen we aan waarom een veranda van Veranda’s Janssens een meerwaarde voor uw huis is.

Contacteer onsDownload onze brochure

Een veranda is nog steeds van deze tijd

De veranda’s van vroeger zijn niet meer die van nu: vandaag is een aanbouw allesbehalve oubollig. Ze bestaan in alle stijlen: van landelijk tot modern. Doordat het idee van de ‘vier muren’ weg is, creëert u een ruimtelijker gevoel én ook daadwerkelijk meer ruimte. Een aanbouw is het verlengde van uw woning. En door de vele ramen kan er veel meer zonlicht binnenvallen, wat uw wooncomfort alleen maar verhoogt. Een aanbouw is ook de ideale manier om buiten met binnen te verbinden: u integreert de tuin met de woning en geniet intenser van de seizoenen die wisselen.

Zorgt een veranda voor een meerwaardestijging?

Wanneer u investeert in een veranda stijgt uw huis sowieso in waarde, al is het moeilijk om daar een exact cijfer op te plakken. Iedereen is tegenwoordig op zoek naar ruimte en wooncomfort. Wie een aanbouw zet aan een woning uit de jaren 60, 70 of 80, haalt die investering daar op termijn dus sowieso uit. Door te investeren in kwalitatief materiaal, vinkt u alle die vakjes af.

Kies voor kwalitatief materiaal

Een aanbouw kan gezet worden in PVC, hout of aluminium. Wij hebben een voorkeur voor dat laatste. Aluminium is namelijk een licht, duurzaam materiaal dat ook nog eens ongelofelijk sterk is. Door de slanke structuur kunnen de profielen smal blijven, ideaal voor een strakke, moderne look. Het is ook een vormvast materiaal en kan in tegenstelling tot bijvoorbeeld PVC (kunststof) nooit uitzetten. Vandaar de duurzaamheid van aluminium, want uw ramen en deuren zullen veel langer meegaan.

Voor en na foto veranda

Analyseer het verschil tussen dubbel en driedubbel hoogrendementsglas

Dubbel glas is tweelagig, driedubbel glas is drielagig. Driedubbel hoogrendementsglas mag dan wel iets duurder zijn in aankoop en plaatsing, de investering vertaalt zich in een slimmer energieverbruik want uw aanbouw is beter geïsoleerd. Let wel, dan moet de rest van de woning ook goed geïsoleerd zijn. Bovendien kan wie driedubbel hoogrendementsglas kiest, ook aanspraak maken op energiepremies. Sowieso is de keuze voor driedubbel glas een toekomstgerichte keuze, want op termijn zal elke woning aan nog hogere energetische normen moeten voldoen.

Wij schetsen mee aan uw plannen

Het maakt niet uit of u uw veranda naar het zuiden, oosten, westen of noorden oriënteert. Wel zijn er een paar aandachtspunten voor wie een aanbouw in zuidelijke richting wil zetten. U krijgt dan enorm veel zonlicht binnen, wat op warme dagen niet altijd even aangenaam is. Met zonwerend glas wordt het nooit te warm in huis. Wel een pluspunt voor wie die zuidkant overweegt: de zon schijnt elk seizoen op uw huis, dus die gratis verwarming is mooi meegenomen. Zeker wanneer de aanbouw overloopt in de rest van de benedenverdieping.

Maak een afspraak

Een duidelijk prijskaartje

Er is geen exact startbedrag te plakken op een aanbouw. Elk project hangt af van de situatie: wat moet er gebeuren, hoe groot is de aanbouw, welke materialen worden gekozen? Bij een aanbouw moet u rekening houden met heel wat factoren: funderingen, gyproc, betonplaten, glas, … En elk onderdeel heeft een prijskaartje. Wij bekijken graag samen met u de opties en maken een gedetailleerde offerte op.

Laat uw creativiteit de vrije loop

In principe is elk type woning geschikt voor een aanbouw. Het is wel belangrijk dat u zich vooraf goed informeert over de nodige aanvragen en vergunningen, maar een ervaren vakman kan elke woning uitbreiden met een aanbouw als dat wettelijk mag. Of u nu houdt van modern en strak of klassiek en landelijk: laat uw creativiteit de vrije loop.

Ook uw woondroom realiseren? Breng een bezoek aan onze showroom en wij helpen u graag verder.

Maak hier uw afspraak