Skip to main content

Een op maat gemaakte veranda laten aanbouwen aan uw woning is een spannende onderneming waarbij heel wat komt kijken. Omdat we u volledig willen laten genieten van de veranda van uw dromen, verzamelden we enkele tips van onze experten. Zo start u goed voorbereid aan het vervolledigen van uw droom. Hier zijn 6 waardevolle tips die u zeker moet overwegen voor u begint aan uw droomveranda op maat.

Controleer de oriëntatie van uw veranda

Nu u weet waar u mag bouwen is het altijd goed om even de oriëntatie van uw huis te bestuderen. Heel vaak kijkt men enkel naar hoe de veranda aansluit op de tuin. De oriëntatie van uw veranda is minstens even belangrijk. Zo is een zuidgerichte veranda populair om te genieten van de eerste warme zonnestralen, maar kan ze soms warm worden in de zomer. Met zonnewering en/of airconditioning geniet u het hele jaar door van uw veranda. Veranda’s gericht naar het oosten zijn dan weer ideaal als een bureauruimte of hobbykamer.

zonnig terras met veranda overkapping

Neem foto’s van uw woning voor u van start gaat

Een foto nemen van uw huis? Het is misschien een tip die u niet onmiddellijk verwacht. Foto’s nemen is nochtans enorm behulpzaam in het proces van uw veranda op maat. Het levert u niet alleen enorm leuke voor- en na-foto’s op, maar zorgt er ook voor dat u de werken beter kan visualiseren. Plan een bezoek aan onze toonzaal en neem uw foto’s mee als inspiratie en vertrekpunt. Ontdek de verschillende stijlen of toon de foto’s aan onze experten voor persoonlijk advies over uw woninguitbreiding.

Controleer de bouwvoorschriften van uw woning

Voor u begint te dromen over uw nieuwe veranda controleert u best wat de mogelijkheden zijn van uw woning. Bij de ruimtelijke ordeningsdienst van uw gemeente kan u de bouwvoorschriften opvragen voor uw perceel. Zo weet u precies waar u wel of niet mag bouwen en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Neem deze informatie zeker mee naar uw afspraak of bij een bezoek aan onze showroom. Onze experten houden rekening met deze bouwnormen zodat u eenvoudig een vergunning kan aanvragen indien nodig.

Bepaal uw budget voor uw veranda of overkapping

Hoewel dit een vanzelfsprekende tip lijkt, is het bepalen van uw budget een essentiële factor die u best bespreekt op voorhand met uw partner of huisgenoot. Uiteraard is het logisch dat u geen gedetailleerd getal in uw hoofd heeft, dat hoeft ook niet. De kostprijs hangt natuurlijk af van de materialen die u kiest, de grootte van renovatiewerken die moeten worden uitgevoerd, de keuze voor opties zoals zonneschermen of airco, … 

Op basis van uw budget en dromen helpen onze experten u bij het realiseren van de uitbreiding van uw woonruimte. Twijfelt u over uw budget of heeft u geen idee van de kostprijs van uw veranda? Laat gratis een offerte maken voor uw veranda op maat bij Veranda’s Janssens. 

Contacteer ons voor een gratis offerte
Walem veranda's janssens

Bekijk uw veranda als deel van uw gehele woning

Een veranda is niet zomaar een extra aanbouw aan uw woning. Met een naadloze integratie tussen woning en tuin creëert u een prachtige uitbreiding van uw leefruimte en woning. Door het zorgvuldig uitkiezen van materialen, stijlen en (indien nodig) renovatiewerken voelt uw veranda niet als een losstaand deel aan uw woning.  

Zo geeft een doorlopende vloer tussen uw veranda en woonruimte een geïntegreerd gevoel, net zoals het matchen van de ramen met uw veranda. Laat u inspireren door onze eerdere realisaties of bezoek ons (virtuele) showroom waar u allerlei materialen en stijlen kan ontdekken. 

Kies voor professionele begeleiding en advies

Met onze tips in de hand bent u goed voorbereid voor de start van uw woondroom. Toch zijn er nog een heleboel beslissingen waarbij u vast professioneel advies kan gebruiken. Kies daarom voor een partner die u begeleidt van a tot z bij uw totaalrenovatie. Zo vermijdt u onnodige stress en komt u niet voor verrassingen te staan. 

Klaar om te genieten van een prachtige veranda? Al jaar en dag realiseren wij de woondromen van klanten met onze veranda’s. Dankzij onze jarenlange ervaring, totaalaanpak en realistische planning gaan we voor een familiale aanpak zodat u met zo min mogelijk stress uw woondroom realiseert.

Bent u de volgende van wie wij de droom mogen verwezenlijken? U bent van harte welkom in onze showroom om eens rond te kijken.
Lees alvast onze blog voor meer info over uw traject bij Veranda’s Janssens. 

Maak een afspraak

Ook uw woondroom realiseren? Breng een bezoek aan onze showroom en wij helpen u graag verder.

Maak hier uw afspraak