Skip to main content

Van ruwe schets tot genieten van uw nieuwe veranda: zo ziet uw traject bij Veranda’s Janssens eruit

Droomt u ervan uw woning uit te breiden zodat u kan genieten van meer natuurlijke lichtinval, een grotere woonoppervlakte en meer wooncomfort? Voor veel mensen lijkt dat een grote stap omdat ze niet weten hoe het traject van een woonuitbreiding eruitziet. Ze zitten met 101 vragen en vinden het moeilijk om de kost en duur van zo’n onderneming in te schatten. Laat dat nu net de sterkte van Veranda’s Janssens zijn. Met zo’n 75 jaar ervaring in de verandabouw op de teller, maken we u graag wegwijs in dit traject. Onze derde generatie experten bekijkt graag samen met u alle mogelijke opties. In deze blog loodsen we u stap per stap door de verschillende fases van ons klantentraject. Gedurende het volledige traject wordt u goed begeleid door uw persoonlijke projectplanner.

Lees meer over ons bedrijf

Voor de werken

Voor we starten met de effectieve werkzaamheden van uw aanbouw vindt er al een uitgebreid voorbereidend traject plaats. Een van onze veranda-experten komt na het eerste contact bij u ter plaatse de mogelijkheden bekijken. Hij bespreekt samen met u de mogelijkheden voor de realisatie van uw woondroom. Nadien werken wij een eerste ontwerp uit. Dat ontwerp kan na overleg uiteraard altijd nog aangepast worden naar al uw noden en wensen. Na eventuele extra aanpassingen en uw goedkeuring, stellen wij een offerte en overeenkomst op.

Als de nodige formaliteiten afgerond zijn, komt de werfverantwoordelijke langs voor een gedetailleerde inspectie van de werf. Het is essentieel dat u hierbij aanwezig bent, aangezien onze expert op dat moment het volledige dossier samen met u overloopt en alle werken zowel vanuit technisch als praktisch oogpunt bekijkt. Indien u dat wenst helpen we u voor een kleine meerprijs met de nodige tekeningen en formulieren die u moet indienen bij het omgevingsloket. Als dat van toepassing is voor de bouwaanvraag kunnen we hiervoor ook altijd een architect aanstellen. Het dossier wordt dus volledig correct uitgewerkt en alle betrokken partijen worden ingelicht.

Wanneer de vergunningen en eventuele extra bouwaanvraag zijn goedgekeurd, is het de beurt aan onze technische- en planningsdienst. Zij maken een uniek uitvoeringsdossier op na de interne bespreking van uw droomproject. U ontvangt hiervan een kopie ter informatie.

Bekijk onze realisatiesDownload onze brochure

Start van de werken

Eens alle voorbereidingen achter de rug zijn, kunnen we starten met de effectieve bouwwerken van uw woonuitbreiding op maat. Ook hiervoor stippelen we voor u van tevoren een concreet plan uit zodat u vanaf het begin duidelijkheid krijgt over het volledige bouwproces van uw woondroom. De gemiddelde doorlooptijd van de werken bedraagt zo’n acht weken. Meestal ziet de volgorde er als volgt uit:

  • We starten met funderings- en metselwerken.
  • Daarna monteren we de veranda.
  • Vervolgens gaan we verder met de gyproc- en bezettingswerken.
  • Tot slot verzorgen we alle nodige afwerkingen in de binnenruimte: elektriciteitswerken, loodgieterij en sanitaire werken, chape- en vloerwerken.

Afhankelijk van uw droomproject kunnen deze werken uiteraard variëren. Elk project is maatwerk en daarom stellen we een uniek plan van aanpak op waarbij je telkens terecht kan bij uw persoonlijk aanspreekpunt. Contacteer ons zodat we uw project op maat kunnen bekijken.

Contacteer ons

Na de werken

Wanneer alle werken uitgevoerd zijn, kan u genieten van uw gloednieuwe veranda. We verwennen u al meteen met een klein welkomstcadeautje zodat u zich meteen thuis voelt. Iedereen die met ons in zee gaat, geniet trouwens van zo’n 10 jaar garantie op de constructie. Op die manier kunt u zowel tijdens het traject als erna met een gerust hart genieten van uw woondroom.

Hebben we u helemaal warm gemaakt voor een woonuitbreiding? Contacteer ons dan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Ook uw woondroom realiseren? Breng een bezoek aan onze showroom en wij helpen u graag verder.

Maak hier uw afspraak