Skip to main content

Een tuinkamer is niet alleen een mooie toevoeging aan uw woning, het is ook een duurzame keuze. Door bewust om te gaan met materialen, warmte en water, verminderen we bij Veranda’s Janssens onze ecologische impact aanzienlijk. Wij vertellen u graag meer over hoe wij telkens een energieneutrale veranda bouwen voor onze klanten.

Keuze van materialen

Bij de keuze van het materiaal dat we gebruiken staat duurzaamheid voorop. We kiezen resoluut voor aluminium voor onze woonuitbreidingen. Niet alleen vanwege de lange levensduur en uitstekende herbruikbaarheid, ook omdat het waterafstotend en perfect geschikt is voor het wisselvallige Belgische klimaat. Aluminium gaat jarenlang mee en wordt op het einde gerecycleerd zonder kwaliteitsverlies. Een duurzame keuze dus!

Innovatief gebruik van glas

Zijn tuinkamers niet duurzaam omwille van glas? Dat was misschien vroeger zo, toen er enkel glas werd gebruikt, maar nu gaan wij enkel nog voor constructies met hoogrendementsglas (HR-glas). Dit type glas heeft een isolerende laag die tot drie keer beter isoleert dan gewoon dubbel glas, wat aanzienlijk minder warmteverlies en hogere energiebesparingen oplevert. Voor diegenen die nog een stap verder willen gaan, bieden we ook de optie van driedubbel glas.

Optimalisatie van isolatie

Een goede isolatie is cruciaal voor een energieneutrale veranda. Wij zorgen ervoor dat niet alleen het glas, maar ook de profielen en het dak van de tuinkamer goed geïsoleerd zijn. Dit helpt om een constante temperatuur te bewaren, ongeacht het seizoen, en minimaliseert de energie die nodig is voor verwarming en koeling.

Energiezuinige verwarming en koeling

Tuinkamers vangen natuurlijke warmte van de zon, wat helpt om de verwarmingskosten te verlagen. Maar in de zomer kan het er nogal warm worden. Om te voorkomen dat het té warm wordt, installeren we windvaste screens die helpen de temperatuur te reguleren. We bieden ook de optie aan om geavanceerde warmtepompen te integreren, die kunnen zowel verwarmen als koelen. Zo geniet u het hele jaar door van uw tuinkamer.

Zonnepanelen op het dak

Indien er voldoende oppervlakte is op het platte dak, kunnen we zonnepanelen voorzien. Op deze manier wekt u elektriciteit op die u vervolgens best zelf ineens gebruikt in uw woning. Hiervoor moet waarschijnlijk extra versteviging in het dak voorzien worden voor de extra lasten.

Energieneutrale veranda op maat? Veranda’s Janssens staat voor u klaar!

Elke tuinkamer die we bouwen is uniek. We werken nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat hun nieuwe ruimte niet alleen esthetisch is, maar ook ecologisch verantwoord. Ons team van experts staat klaar om u te adviseren over de beste duurzame praktijken en materialen die passen bij uw specifieke wensen en behoeften.

Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen of bezoek onze toonzaal in Lier. Op zoek naar inspiratie? Neem alvast een kijkje tussen onze realisaties.  

Ook uw woondroom realiseren? Breng een bezoek aan onze showroom en wij helpen u graag verder.

Maak hier uw afspraak