Skip to main content

Duurzaamheid staat steeds meer centraal in onze maatschappij. Vaak heerst er echter verwarring over wat duurzaam renoveren precies inhoudt. Het gaat namelijk verder dan enkel efficiënt omgaan met energie. Door bewust om te gaan met materialen, warmte en water, kunnen we onze ecologische impact aanzienlijk verminderen.

Er bestaat een algemeen idee dat een veranda geen duurzame keuze kan zijn binnen een renovatie. Veranda’s zouden niet energiezuinig zijn en bovendien te duur om te verwarmen en te koelen. Maar klopt dit wel? Bij Veranda’s Janssens stellen we dat veranda’s wel degelijk een duurzame optie kunnen zijn.

Kies duurzame materialen voor uw veranda

Een veranda bouwen kan duurzaam zijn als u de juiste materialen kiest. Het gebruik van materialen met een lage milieubelasting draagt ​​bij aan de duurzaamheid van uw veranda. Onze experten helpen u graag bij het kiezen en het samenstellen van uw duurzame veranda. Dat is namelijk altijd een goede keuze voor uw woning, uw energierekening en het milieu.

duurzame veranda

1. Aluminium voor uw constructie

Bij Veranda’s Janssens maken we gebruik van aluminium veranda’s en dat heeft een hele goede reden. Aluminium is namelijk een heel duurzame keuze door zijn lange levensduur en uitstekende herbruikbaarheid. Het materiaal kan tientallen jaren meegaan en wordt op het einde van z’n levencyclus gerecycleerd zonder kwaliteitsverlies. Wist u trouwens dat we bij Veranda’s Janssens gebruik maken van een eigen profielsysteem Ancona? Een ideale combinatie tussen stabiliteit, dichting en isolatie.  Aluminium is bovendien waterafstotend, perfect voor het Belgische weer én een kwaliteitsvolle keuze.

Ontdek onze eerdere realisaties

2. Glas, dat is toch niet duurzaam?

Glas wordt als de hoofdreden gezien waarom veranda’s geen duurzame keuze zijn. Vroeger waren veranda’s inderdaad niet energiezuinig door het gebruik van enkel glas. Gelukkig zijn er ondertussen duurzamere oplossingen die van uw veranda een kostenefficiënte en energiezuinige uitbreiding van uw leefruimte maken.

Kies voor een energiezuinige oplossing, zoals bijvoorbeeld hoogrendementsglas (HR), een glassoort die een isolerende laag heeft. Hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Daardoor garandeert het minder warmteverlies. We bieden ook andere energiebesparende opties aan zoals driedubbele beglazing, ook in HR-glas. Vraag er zeker naar bij uw expert van Veranda’s Janssens.

Neem contact met ons op

Duurzaam verwarmen of koelen van uw veranda

Met de juiste isolatie- en energiezuinige oplossingen regelt u niet enkel de temperatuur in uw veranda, maar draagt u ook bij aan een lagere ecologische voetafdruk en verminderde energiekosten. Bij Veranda’s Janssens streven we ernaar om onze klanten te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor duurzaamheid en comfort. 

duurzame veranda

1. Kies voor hoogwaardige isolatieoplossingen

Naast goed isolerend glas en isolerende profielen zijn er heel wat andere isolatie opties om uw veranda energiezuiniger te maken. Wist u trouwens dat u ook het dak van uw veranda uitstekend kan isoleren? Met een goed geïsoleerde veranda gaat u zuinig om met energiebronnen en vermijdt u warmteverlies. Kom gerust langs in onze (virtuele) toonzaal voor meer info over de isolatiemogelijkheden van uw verandadak of contacteer onze experten voor gratis advies op maat.

 2. Energiezuinig verwarmen en koelen

Een veranda genereert passieve warmte. Dit is de warmte die de zon, met de juiste oriëntatie van uw veranda, tot diep in uw woning brengt. Zo springt u verwarming sneller af en verbruikt u minder energie in uw leefruimte. Voorkom te veel warmte door de zon en koel efficiënt af met ingebouwde zonneschermen. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan voor een prijsinschatting voor zonneschermen op uw veranda. Een warmtepomp, al dan niet in combinatie met zonnepanelen, is een goede optie voor de verwarming én koeling van uw veranda. Dat is hele jaar door genieten van uw veranda. Overweeg daarom zeker om uw veranda deel uit te laten maken van een totaalrenovatie bij Veranda’s Janssens. We begeleiden u van a tot z tijdens uw gehele renovatie en zorgen voor een realistische planning in een gemoedelijke sfeer.

Duurzame en kwaliteitsvolle veranda’s

Elke woning en elke situatie is anders. We streven er steeds naar om samen met u een duurzame veranda te realiseren die voldoet aan uw dromen, wensen en die bovendien het interieur van uw woning doet samensmelten met het exterieur.

Daarom gaan wij volledig voor maatwerk. Kom gerust langs voor een bezoek aan onze toonzaal in Lier voor een gesprek met één van onze adviseurs of laat u alvast inspireren door onze eerdere realisaties. 

Maak een afspraak

Ook uw woondroom realiseren? Breng een bezoek aan onze showroom en wij helpen u graag verder.

Maak hier uw afspraak