Skip to main content

Bij Veranda’s Janssens zijn we altijd nieuwsgierig naar het unieke verhaal dat schuilgaat achter een veranda. Dit keer nemen we u mee naar het schilderachtige Sint-Truiden, waar we in juli 2023 de kangoeroewoning van een vrouw met haar ouders en zoon onder handen mochten nemen. In deze blog ontdekt u waarom ze voor Veranda’s Janssens kozen en hoe wij erin slaagden om twee veranda’s te verenigen. Zelf interesse? Contacteer ons voor een persoonlijke afspraak.

Neem contact op

Twee veranda’s, één Woondroom

Nadat een brand het huis van een gezin uit Sint-Truiden onbewoonbaar had gemaakt, werkten onze experten een uniek plan uit. Omdat de woning gebruikt werd als kangoeroewoning moesten we bovenop de bestaande schade van de brand ook rekening houden met twee aparte ingangen voor de beide delen van het huis. Rechts van het huis woont een ouder koppel en links woont hun dochter met haar zoon. Het was dus een project van aanzienlijke omvang waarbij maatwerk van essentieel belang bleek.

Deze renovatie creëerde heel wat extra mogelijkheden voor de familie. Moeder en dochter voelden zich op deze manier extra verbonden met hun grote tuin waarin zich een aantal kamers van hun eigen B&B bevinden. Dankzij hun eigen veranda hebben ze een goed zicht op de kamers en kunnen ze de gasten makkelijk te hulp staan. Hierdoor ging niet alleen hun eigen woondroom in vervulling, maar bieden ze ook heel wat toeristen in Sint-Truiden onderdak. Heeft u ook een speciale woondroom en heeft u hulp nodig bij de realisatie? Neem dan gerust contact op met onze experten en schets samen een concreet plan van aanpak.

Contacteer ons
Veranda's Janssens overkapping met houten wand terras

Een duidelijk traject

In dit geval was het het oudere koppel dat in contact kwam met Veranda’s Janssens. Eens aangekomen in de showroom hadden ze meteen een wauw-gevoel. Dankzij de duidelijke en vriendelijke begeleiding van de experten kozen ze om samen in zee te gaan. 

Eenmaal die beslissing genomen was, begon het spannende proces van het omzetten van hun visie in een tastbare realiteit. Bij het uittekenen van de plannen hielden ze zorgvuldig rekening met alle wensen in deze redelijk unieke situatie. Na enkele overleg sessies en een grondige evaluatie van de mogelijkheden konden de werken van start gaan.

Het moeilijkste deel van het traject was voor het gezin de werken zelf. Ze kozen ervoor om in het huis te blijven wonen tijdens de plaatsing van de veranda. Het was even tandenbijten aangezien er toch wel wat muren moesten worden afgebroken en ook de woonkamer en de keuken tijdelijk niet beschikbaar waren waardoor ze even moesten improviseren. Gelukkig verliep alles exact volgens de vooropgestelde planning en kon het gezin zich goed voorbereiden.

Lees meer over het traject
Veranda's Janssens kangeroewoning binnenaanzicht veranda keuken

Maatwerk, creativiteit en een goede opvolging

Een aspect waar deze familie bijzonder tevreden over was, was het deskundige advies dat ze ontvingen gedurende het volledige proces. Dankzij het vlotte contact met hun persoonlijke projectplanner. Deze communicatie was essentieel voor het succes van het project en zorgde ervoor dat het eindresultaat volledig voldeed aan de verwachtingen. De bouwfase verliep volledig volgens de planning en op 3 dagen tijd stond de constructie recht. Intussen wonen deze familieleden al enkele maanden in hun vernieuwde woning en ze zijn er heel gelukkig.

Waarom kiezen voor Veranda’s Janssens?

Realiseer zelf uw woondroom

De familie uit Sint-Truiden is heel tevreden met de hoeveelheid lichtinval, de airconditioning en de open verbinding met hun living. Ook het overdekte gedeelte achter de veranda biedt heel wat extra mogelijkheden.

Wil u ook uw woondroom realiseren? Contacteer ons en we bekijken samen hoe we ook uw dromen tot leven kunnen brengen.

Contacteer ons
Veranda's Janssens buitenaanzicht veranda kangeroewoning Sint-Truiden

Ook uw woondroom realiseren? Breng een bezoek aan onze showroom en wij helpen u graag verder.

Maak hier uw afspraak