Skip to main content

Droomt u van een heerlijke plek om te ontspannen, te eten of te spelen met de kinderen ongeacht het weer? Dan is een veranda de perfecte oplossing! Maar waar plaatst u uw tuinkamer om er optimaal van te genieten? Onze experts geven u vijf handige tips: 

1. Oriëntatie is key  

Bepaal eerst hoeveel zon of schaduw u op uw veranda wenst. De oriëntatie is namelijk cruciaal bij deze keuze. Wilt u in de ochtend genieten van de zon tijdens het ontbijt? Of kiest u liever voor een schaduwrijke plek om te ontspannen op warme zomerdagen?  

  • Een zuidelijke oriëntatie zorgt voor maximale zonlichtinval  
  • Noordelijk gerichte tuinkamers bieden minder direct zonlicht, wat goed van pas komt wanneer u ze als werk- of woonkamer wil gebruiken  
  • Met een oostelijke oriëntatie geniet u van de ochtendzon 
  • Voor een warme avondzon gaat u best voor een westelijke oriëntatie  

2. Uitzicht en privacy 

Waar wilt u vanuit uw tuinkamer naar kijken? De mooiste delen van uw tuin uiteraard! De keuze van de locatie bepaalt van welk uitzicht u geniet vanuit uw nieuwe leefruimte. Daarnaast is privacy is belangrijk. Positioneer uw tuinkamer zodanig dat u niet direct in het zicht van uw buren zit. Strategische plaatsing en het gebruik van privacyschermen of lichte gordijnen kunnen hierbij helpen. 

3. Toegankelijkheid 

Uw veranda moet gemakkelijk toegankelijk zijn vanuit uw woning. Denk hierbij aan de directe verbinding met de woonkamer, keuken of terras.  

4. Lokale bouwvoorschriften 

Voordat u besluit waar u uw veranda wilt plaatsen, moet u de lokale bouwvoorschriften en -regelgeving controleren. Deze kunnen beperkingen opleggen aan waar u kunt bouwen en hoe groot de structuur mag zijn. 

5. Integratie met uw levensstijl 

De functie van uw veranda moet aansluiten bij uw levensstijl. Als u van entertainment houdt, overweeg dan een grotere ruimte met voorzieningen zoals een buitenkeuken of barbecuerooster. 

Waar je veranda plaatsen? Vraag professioneel advies!

Bij Veranda’s Janssens staan we u graag bij met professioneel advies over de ideale plaatsing van uw tuinkamer. We nemen uw wensen, de kenmerken van uw woning en de omgeving in overweging om samen met u de perfecte locatie te bepalen. Bovendien nemen we het regelen van alle aannemingswerken voor onze rekening zodat u volledig ontzorgd wordt. 

Contacteer ons vrijblijvend voor advies op maat of een gratis offerte. Of kom eens langs in onze toonzaal in Lier! Onze experts bij Veranda’s Janssens begeleiden u graag van A tot Z bij de realisatie of renovatie van uw droomveranda.  

Ook uw woondroom realiseren? Breng een bezoek aan onze showroom en wij helpen u graag verder.

Maak hier uw afspraak